Dit is een tijdelijke pagina. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe website.

augustus 2009 – Soulmates

SOULMATES
Column van Wereldmeisje
augustus 2009

Ik geniet nog steeds na van gisteravond. Wat een fijne en mooie avond had ik. Wat een stimulerende en blijmakende ervaring. Ik was niet de enige. De 7 mannen en 1 vrouw die ook aanwezig waren, zullen met vergelijkbare gevoelens naar huis gegaan zijn. Fantastisch elkaar tegengekomen te zijn.

Wat we gedaan hebben samen?
Sinds februari van dit jaar komen we maandelijks bij elkaar om aan de hand van thema’s te praten over wat ons in ons leven bezig houdt en waar we tegenaan lopen. Ook wisselen we tips uit. We hebben gemeen dat we allemaal een diagnose in het autistisch spectrum hebben. Dat blijkt niet het enige te zijn. Al de eerste avond vonden we elkaar op het punt waar onze ‘autistische kant’ en onze intelligentie samenkomen. Daardoor voelen we heel goed elkaars interesses, communicatiestijl en humor aan. Wat hebben we die eerste avond al een hoop gelachen en herkenning gevonden! Die avond kwam ik al thuis met het gevoel: dit zijn mijn soort mensen, mensen uit mijn wereld. Soulmates.

Helaas wordt er van alles beweerd over mensen met een autistische handicap. Te vaak niet bepaald positief en veelal gericht op wat zij niet kunnen. Een avond deelnemen aan onze groep zal het gevestigde beeld aardig ontkrachten. De groep kenmerkt zich door een veilige, rustige en warme sfeer. Mensen kunnen in alle openheid zichzelf zijn, zonder dat er een druk ligt om je anders voor te doen dan je bent, zoals veel mensen met een autistische handicap en een hoogfunctionerend niveau in het dagelijks leven genoodzaakt zijn te doen. Er wordt heel wat afgelachen, ook dankzij de vele taalgrapjes. Zoveel momenten dat er blikken van verstandhouding uitgewisseld worden. En zo fijn om naar mate het gesprek vordert de teruggetrokken gezichten, die de deelnemers bij binnenkomst hebben, te zien veranderen in levende, ontspannen en gretige gezichten. Verbondenheid. Zo mooi.

Ik ben blij dat ik deze groep heb opgezet. Het geeft zoveel voldoening, voor mijzelf en voor de andere deelnemers. Dankbaar voel ik me voor het ontmoeten van deze, stuk voor stuk, mooie mensen en voor wat onze ontmoetingen me opleveren. Mensen die op een heel fundamenteel niveau zijn zoals ik ben. Ik voelde me al steeds meer verbonden met mensen om mij heen, alleen met deze groep mensen raak ik heel speciaal verbonden, zoals ik nog niet eerder heb ervaren. In de kern verbonden, soulmates. Mijn hart hebben ze al!

Gerelateerde berichten