Dit is een tijdelijke pagina. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe website.

Theatiervoorstelling Woest

Theatervoorstelling Woest

Woest:       de psychiater die gek wordt 

Dit zijn zo maar vijf publieksreacties van mensen die de voorstelling ‘Woest’. Hebben gezien. Woest is een grappig en ontroerend stuk over een psychiater die zelf gek wordt. Alhoewel hij begrijpt wat er met hem aan de hand is, glijdt hij steeds verder af in het gootsteenputje van zijn ziel. Totdat hij, in het oog van de orkaan in zijn hoofd, rust vindt in zichzelf.    

Woest is geschreven en geregisseerd door  Boy Jonkergouw. 15 jaar geleden had hij zelf een psychose, nu maakt hij met humoristisch theater invoelbaar hoe het is om psychotisch te zijn.

Of je nu familielid bent van iemand met een psychose of depressie of zelf psychiatrische problemen hebt of had, Woest is een oase van herkenning. Bijvoorbeeld op het moment dat psychiater Guus Jung zelf een diagnose krijgt en hardop voorleest…

As I: Acute depressieve episode, bipolaire stoornis II met affectlabiliteit.

Bipolair, dat gaat erover dat je emotionele landschap geen laaggebergte, maar een hooggebergte is, met nogal wat ravijnen wwarin je te pletter kunt vallen.

As II: Aanwijzingen voor borderline persoonlijkheidsstoornis.

Ah, das leuk, die heb ik jarenlang behandeld. borderliners, blijk ik er zelf ook een te zijn. Borderline. Dan zit je een beetje op de grens tussen neurotisch en schizofreen. Je voelt niet dat je leeft, behalve als je heel bang of heel boos bent. Je voelt geen verdriet, want verdriet is zacht en jij bent bevroren. Je hebt nooit rust, alsof er de hele tijd een telefoon staat te rinkelen, in je hoofd. Steeds als je denkt, nu gaat het wel weer, nu kan ik een heel klein beetje op mezelf gaan bouwen, stort je persoonlijkheid weer in. Je bent voortdurend in paniek en iedereen schijnt alles beter te snappen dan jij. Je loopt altijd op je tenen, maar mensen vinden je nog steeds irritant, kijken de andere kant op als jij binnenkomt. Ze zeggen dat jij over hun grenzen heengaat, terwijl jij je een kever voelt tussen hun schoenzolen. 
© Boy Jonkergouw 2012

Waar en wanneer speelt Woest

28 03 ’12     21:00 uur  Theater Walhalla, Rotterdam           www.theaterwalhalla.nl

24 04 ’12     20:30 uur CC Griffi oen Amstelveen                  www.griffioen.vu.nl

Reserveer met korting:       Als client of werknemer van een GGZ instelling krijgt u €2,50- korting op een kaartje van € 15,- U moet daarvoor wel telefonisch reserveren, 010-2152134 o.v.v. korting GGZ.

‘Dit is de eerste keer dat ik om mijn (voorbije) psychose heb kunnen lachen’ ‘Dit zou mijn familie  moeten zien, dan zouden ze begrijpen wat ik heb doorgemaakt’ ‘Ik heb me zelden zo begrepen gevoeld als door deze voorstelling’  ‘Ik snap nu pas wat mijn dochter doormaakte, toen ze psychotisch werd’ ‘Ik moet dit opnemen en aan mijn psychiater laten horen’. 

Gerelateerde berichten