Dit is een tijdelijke pagina. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe website.

Partnercursus ‘Omgaan met Autisme’

Partnercursus ‘Omgaan met Autisme’ in Apeldoorn

Een cursus voor partners van mensen met een autisme spectrum stoornis

Op 28 november 2013 (o.v.b.) gaat een cursus voor partners van mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) van start in Apeldoorn. De partnercursus ‘Omgaan met Autisme’ is bedoeld om te voorkomen dat partners van mensen met ASS, die de omgang met hun partner vaak als moeilijk ervaren, zich overbelast gaan voelen.

Tijdens de bijeenkomsten zullen verschillende thema’s aan bod komen, zoals diagnose en behandeling, kinderen en opvoeding, de mogelijkheden van de persoon met autisme en de gevolgen voor de partner. Er is naast deze thema’s ook steeds aandacht voor de positie van de deelnemers zelf, de eigen sterke kanten en het omgaan met emoties. Tijdens de bijeenkomsten zal er veel ruimte zijn om ervaringen te delen en leert u hoe u op een goede manier met uw partner kunt communiceren.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en wordt in de middag gegeven (15:00-17:00). Voorafgaand aan de cursus zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. De cursus vindt plaats op het RGC in Apeldoorn. Cursuskosten bedragen 40 euro.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met GGNet Preventie, (0575) 58 24 50 of preventie@ggnet.nl

Gerelateerde berichten