A- A A+

Relaties en familie

Bemiddelingsmogelijkheden op het gebied van sociale contacten, een partnerrelatie of seksuele contacten.
Dit overzicht is een opsomming van mogelijkheden voor het vinden van een vriend(in), partner, date of seksueel contact, die misschien geschikt zouden kunnen zijn voor mensen met een autisme spectrum stoornis. Misschien, want ieder mens met autisme is anders. Bij het zoeken naar mogelijkheden heb ik vooral gezocht op contactmogelijkheden voor mensen met een beperking of handicap, mensen met een psychiatrische achtergrond of mogelijkheden specifiek voor mensen met autisme. Hiernaast bestaan er natuurlijk vele reguliere contactmogelijkheden, zoals de vele relatie- en datingsites op internet. Hoewel ik heb geprobeerd een uitgebreid overzicht te maken, kan dit overzicht onmogelijk volledig zijn. Er komen regelmatig nieuwe mogelijkheden bij. Ik raad je dus aan zeker zelf te zoeken op internet. Dit overzicht is puur wat het is: een overzicht. Wanneer een organisatie of website is opgenomen, zegt dat nog niks over de kwaliteit. Wat dat betreft gelden dezelfde regels als ‘in het echt’: probeer wat uit, maar verwacht er niet teveel van. En wees niet teleurgesteld als het niet meteen lukt om een leuke vriend(in), partner of date te vinden. Nederland telt meer dan 2,3 miljoen singles, dus daar hebben meer mensen last van! (bron: CBS, 2006).

Op 27 januari 2005 was er een symposium over 'Autisme en seksualiteit' in Rotterdam. Het Powerpoint-bestand van de presentatie is ook beschikbaar.

Deze bijdrage bevat een verzameling citaten van normaal begaafde hogerfunctionerende volwassenen met een autismespectrumstoornis over seksualiteit en een literatuuroverzicht.