A- A A+

Feestdagen

Ik krijg geregeld uitnodigingen van deze of gene waarop vaak staat: "Verrassing" of "We gaan die avond iets leuks doen, maar dat houden we nog geheim." Voor mij zijn deze uitspraken helemaal niet prettig. Ik vind dit allemaal zo vaag en eigenlijk wil ik weten wat ze tijdens dit soort bijeenkomsten gaan doen.
Voor veel mensen komt dit over van: "Het zal vast wel iets moois worden", "Ik ben benieuwd wat er die avond gaat gebeuren", "Ze zullen het wel goed organiseren". Al met al verheugen zij zich dan erg op dit soort feestjes. Eén van mijn ervaringen wil ik vertellen .

Een poging van mij om wat over mijn ervaringen met december-feestdagen te schrijven.
Eigenlijk zijn deze feestdagen niet anders dan andere dagen.
Ik ga niet naar familie en vrienden heb ik niet. Vroeger, toen ik nog niet helemaal zeker wist of ik een vorm van autisme had, zei ik altijd dat het te druk voor me was met zoveel mensen bij elkaar. Dat accepteerde mijn familie gewoon en het is altijd zo gebleven dat ik er niet bij hoef te zijn.
Zoveel mensen bij elkaar en al dat gepraat is teveel voor me, ik word helemaal dol druk in mijn hoofd. Het kost me waanzinnig veel energie en het duurt dagen eer ik weer rustig ben in lijf en hoofd. Dus dat doe ik niet meer.