Dit is een tijdelijke pagina. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe website.

Gespreksgroepen

De gespreksgroepen van PAS zijn besloten groepen voor leden van PAS met 6 – 10 deelnemers, die meestal een keer per maand een avond samenkomen. Tijdens een bijeenkomst bespreken de deelnemers vragen, onderwerpen en thema’s die hen bezighouden, zoals: Wat betekent mijn autisme voor mij? Een diagnose – en dan? Vertel ik het aan mijn baas, familie, vrienden, … en zo ja, hoe dan? En het kan ook gaan over werk, collega’s, relaties, gezin en kinderen, studie, wonen, financiën, overgevoeligheid, voeding etc. De PAS-gespreksgroepen zijn ‘huiskamergroepen’ en hoewel er over problemen gepraat kan worden, hebben ze geen hulpverlenende of therapeutische doelstelling.

Aanmelden
Stuur een email om je aan te melden bij de coördinator van de gespreksgroepen. het email adres is gespreksgroepen@pasnederland.nl. De coördinator neemt vervolgens contact met je op en laat je weten wat het verdere verloop is.

Vermeld in de email in elk geval de volgende gegevens: naam, geboortejaar, woonplaats, telefoonnummer, lidmaatschapsnummer PAS en in welke plaats je graag zou willen meedoen aan een gespreksgroep. Eventueel (zie hieronder): of je wilt helpen als ondersteuner of organisator.

In sommige groepen kunnen nieuwe deelnemers direct instromen, maar sommige groepen zitten vol. Laat dat je echter niet weerhouden om je aan te melden!! Als de gespreksgroep vol zit, dan word je op een wachtlijst geplaatst en neemt de coördinator contact met je op wanneer een andere deelnemer de groep verlaat. Als er een wachtlijst is dan hebben leden van PAS voorrang.

Nieuwe groepen
Afhankelijk van het aantal deelnemers en aanmeldingen kunnen we besluiten om een groep te vormen als bijvoorbeeld een gemengde groep, een vrouwengroep, een mannengroep of een PAS+ groep voor 40 jaar en ouder. In principe kan een groep van start gaan wanneer zich voldoende deelnemers hebben aangemeld en er een contactpersoon beschikbaar is. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de coördinator gespreksgroepen via gespreksgroepen@pasnederland.nl.

Wil je helpen bij het opstarten van een nieuwe groep als ondersteuner of organisator, laat dat dan weten bij je aanmelding.

In deze plaatsen zijn gespreksgroepen actief*
Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht, Ede, Den Haag, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Uden, Utrecht.

*In sommige plaatsen zijn meer dan één gespreksgroep actief.
*Er zijn ook wachtlijsten voor gespreksgroepen waarin we nog niet actief zijn. Zie verder bij “nieuwe groepen”.

Gerelateerde berichten