Dit is een tijdelijke pagina. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe website.

Diederik Weve

diederik weve-small  Diederik Weve
 Voorzitter Vereniging

Diederik Weve 

Voorstellen

Ik studeerde scheikundige technologie in Delft en werk sinds 1983 bij Shell in diverse, specialistische engineering functies. Na mijn Asperger diagnose op 52-jarige leeftijd kreeg ik oog voor de negatieve gevolgen van het stigma rondom mentale kwetsbaarheden, in het bijzonder bij hoger opgeleiden. Onder het motto ‘Autisten uit de Kast’ startte ik bij Shell een project om autisme gewoon bespreekbaar te maken. Hierbij werd ik geholpen door het enABLE personeelsnetwerk voor mensen met een functiebeperking.

In mijn huidige baan als veiligheidsingenieur zit ik 25% van mijn tijd in het buitenland, en ik geef dan ook daar voorlichting. Wereldwijd hebben meer dan 800 collega’s al deelgenomen aan de workshop ‘Autism as a Diversity’. Ik ben nu bestuurslid van enABLE NL, een Shell personeelsnetwerk voor mensen met … een beperking.

Als lid van de ministeriële werkgroep Vanuit Autisme Bekeken, ben ik verantwoordelijk voor het project werk, waarbij we stimuleren dat grote organisaties & bedrijven een Autisme Ambassade vormen.

Mijn twee studerende kinderen groeien op met een gevarieerd en neutraal beeld over autisme.

Waarom ik in het PAS-bestuur wilde?

Ik heb de kracht ervaren van een goed functionerend netwerk. Zonder dat netwerk had ik zelf nooit zoveel kunnen bereiken binnen Shell (en sommige andere grote organisaties). Ik wil nu kijken of ik nu anderen kan ondersteunen bij hun activiteiten, initiatieven en ideeën. Proberen om mijn ervaringen te delen en zelf nieuwe dingen erbij te leren. Het aantal volwassenen met een autisme diagnose gaat nog sterk groeien de komende jaren. PAS zou de vanzelfsprekende vereniging moeten zijn voor al deze mensen.

Gerelateerde berichten