Dit is een tijdelijke pagina. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe website.

Tekening van verschillende mensen aan een bar en tafels

Contactdag Zwolle

Contactdag autisme: gezellig en informeel contact met lotgenoten in een ontspannen sfeer

17 augustus 2024

13:00 – 17:00 uur

Leden gratis, niet-leden €3,– (alleen contant)

Een gezellige contactdag door en voor volwassen autisten (al dan niet met een vermoeden) in Zwolle. Je kunt verzamelen op het station of zelf naar de locatie komen op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Er zal een stadswandeling zijn.

Gastheer: Vincent

 

Houd voor wijzigingen onze website in de gaten.

AANMELDEN CONTACTDAG

Voor wie zijn deze ontmoetingsdagen?

De PAS contactdagen zijn bedoeld voor volwassen (18+), normaal of hoger begaafde personen met een vorm/diagnose van autisme. Wij verwachten van bezoekers dat zij zelfstandig kunnen deelnemen.

  • Je mag je partner meenemen, ook als deze geen autisme heeft.
  • Het meenemen van begeleider, vriend/kennis of familielid zonder autisme is niet toegestaan. Als je het eng vindt om de eerste keer alleen te komen, mag dat. Neem hiervoor contact op met de gastheer/gastvrouw van de betreffende contactdag.
  • Minderjarige kinderen zijn nooit toegestaan. PAS is geen kinderopvang en kinderen zorgen voor (te) veel prikkels voor de andere deelnemers.
  • Huisdieren meenemen is niet toegestaan. Sommige mensen zijn allergisch of bang zijn voor bepaalde (huis)dieren. Een erkende hulphond is natuurlijk welkom.

Hoe verloopt een contactdag?

We verzamelen op het Centraal Station van de plaats en lopen van daar naar de locatie. Je kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid en tijd naar de locatie gaan.

Je wordt namens PAS ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Deze is herkenbaar aan ons logo, in de vorm van een badge of een PAS-hesje.

Je kunt in een informele sfeer contact leggen, met elkaar praten, ervaringen uitwisselen, nieuwe mensen ontmoeten of gewoon aanwezig zijn. Je kunt bij mensen gaan zitten of je wordt daarvoor uitgenodigd. Het is niet erg wanneer je niets te zeggen weet, even behoefte hebt om alleen te zijn of een wandelingetje wilt maken. Je bepaalt zelf wanneer je binnenkomt en vertrekt, er is geen programma.

Als daar interesse voor is, wordt er na afloop met de deelnemers die dat willen, gezamenlijk gegeten. Alle consumpties van de dag zijn voor eigen rekening.

Het gebrek aan programma/structuur kan lastig of vervelend zijn, maar de praktijk laat zien dat de meeste van onze bezoekers zich er prima mee kunnen redden.

Waar zitten we?

Buitenkant De Vier Jaargetijden Zwolle bij nacht

Restaurant De Vier Jaargetijden

Melkmarkt 8
8011 MC Zwolle

https://devierjaargetijdenzwolle.nl

We verzamelen tussen 12:15-12:45 aan de centrumzijde van het station bij het water. Daarna lopen we gezamenlijk naar de locatie toe.

Parkeren kan vlakbij in parkeergarage Maagjesbolwerk. Deze is op zaterdag wel vaak druk en niet de goedkoopste.

https://www.q-park.nl/nl-nl/parkeren/zwolle/

https://www.zwolle.nl/parkeren-in-zwolle