Dit is een tijdelijke pagina. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe website.

Tekening van verschillende mensen aan een bar en tafels

Contactdag Alkmaar

Contactdag autisme: gezellig en informeel contact met lotgenoten in een ontspannen sfeer

30 maart 2024

13:00 – 17:00 uur

Leden gratis, niet-leden €3,– (alleen contant)

This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet. Once we have your content finalized, we’ll replace this placeholder text with your real content.

Sometimes it’s nice to put in text just to get an idea of how text will fill in a space on your website.

Traditionally our industry has used Lorem Ipsum, which is placeholder text written in Latin. Unfortunately, not everyone is familiar with Lorem Ipsum and that can lead to confusion. I can’t tell you how many times clients have asked me why their website is in another language!

There are other placeholder text alternatives like Hipster Ipsum, Zombie Ipsum, Bacon Ipsum, and many more. While often hilarious, these placeholder passages can also lead to much of the same confusion.

Houd voor wijzigingen onze website in de gaten.

AANMELDEN CONTACTDAG

Voor wie zijn deze ontmoetingsdagen?

De PAS contactdagen zijn bedoeld voor volwassen (18+), normaal of hoger begaafde personen met een vorm/diagnose van autisme. Wij verwachten van bezoekers dat zij zelfstandig kunnen deelnemen.

  • Je mag je partner meenemen, ook als deze geen autisme heeft.
  • Het meenemen van begeleider, vriend/kennis of familielid zonder autisme is niet toegestaan. Als je het eng vindt om de eerste keer alleen te komen, mag dat. Neem hiervoor contact op met de gastheer/gastvrouw van de betreffende contactdag.
  • Minderjarige kinderen zijn nooit toegestaan. PAS is geen kinderopvang en kinderen zorgen voor (te) veel prikkels voor de andere deelnemers.
  • Huisdieren meenemen is niet toegestaan. Sommige mensen zijn allergisch of bang zijn voor bepaalde (huis)dieren. Een erkende hulphond is natuurlijk welkom.

Hoe verloopt een contactdag?

We verzamelen op het Centraal Station van de plaats en lopen van daar naar de locatie. Je kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid en tijd naar de locatie gaan.

Je wordt namens PAS ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Deze is herkenbaar aan ons logo, in de vorm van een badge of een PAS-hesje.

Je kunt in een informele sfeer contact leggen, met elkaar praten, ervaringen uitwisselen, nieuwe mensen ontmoeten of gewoon aanwezig zijn. Je kunt bij mensen gaan zitten of je wordt daarvoor uitgenodigd. Het is niet erg wanneer je niets te zeggen weet, even behoefte hebt om alleen te zijn of een wandelingetje wilt maken. Je bepaalt zelf wanneer je binnenkomt en vertrekt, er is geen programma.

Als daar interesse voor is, wordt er na afloop met de deelnemers die dat willen, gezamenlijk gegeten. Alle consumpties van de dag zijn voor eigen rekening.

Het gebrek aan programma/structuur kan lastig of vervelend zijn, maar de praktijk laat zien dat de meeste van onze bezoekers zich er prima mee kunnen redden.

Waar zitten we?

De Eenhoord in Alkmaar

Buurthuis De Eenhoorn

Verdronkenoord 44

1811 BG Alkmaar


We verzamelen op Alkmaar Centraal Station tussen 12:15 en 12:45 uur. (Aan de centrumzijde onderaan de roltrap bij Ako/Servicebalie/Kiosk). PAS vrijwilligers herkenbaar aan PAS logo.

station-Alkmaar

Bereikbaarheid met auto: betaalde parkeergarage Karperton en betaalde parkeergarage Schelphoek zijn dichtbij de locatie. Gratis parkeermogelijkheden op loopafstand van locatie zijn Graverweg en Biesboschstraat. Meer info over parkeren in Alkmaar op: https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Alkmaar//Zaterdag/13:00.