A- A A+

De werkgroep Wonen heeft in de 7 jaar van haar bestaan veel vragen ontvangen per mail. Op deze vragen hebben we antwoorden gegeven die ook voor anderen interessant kunnen zijn. Ze staan hieronder. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook altijd interessant is onze brochure: Autisme Vriendelijk Wonen

Hebben jullie een woning voor mij en/of mijn kind?

Nee, helaas. PAS Nederland is een kleine vereniging voor en door autisten. Wij hebben geen woningen. Wel kunnen we je informatie geven waardoor je hopelijk snel iets vindt. Zie daarvoor onze pagina met “Tips voor het zoeken van een woning”.

Hebben jullie een lijst voor mij met wooninitiatieven of woongroepen, speciaal voor volwassenen met autisme die zelfstandig kunnen wonen?

Wij zijn bekend met een aantal initiatieven:

KlasseWonen http://www.klassewonen.nl/

Opgezet door een groep autisten en een aantal begeleiders. In de regio Arnhem. In maart 2019 is een klein groepje appartementen opgeleverd in Nijmegen. Er wordt gekeken naar een volgende locatie.

vASStgoed: http://vasstgoed.nl/

Opgezet door een groep autisten en een aantal begeleiders. In de regio Breda. Er is nog geen locatie.

BWA-Nederland: https://bwa-almere.nl/

In Almere is in mei/juni 2019 een appartementcomplex opgeleverd voor zelfstandig wonende autisten. Er wordt mogelijk aan meerdere locaties gewerkt.

Voor ander aanbod zou je kunnen kijken op:

www.delatei.nl/

Belangenvereniging voor wooninitiatieven voor en door mensen met een beperking.

https://www.autisme.nl/oproepen/?regio=&soort=wonen

Het prikbord op de website van NVA

https://autsider.net/forum

Het Autsider forum, voor iedereen met affiniteit voor autisme. Hier kunnen ook woonvormen aangeboden staan.

Welke woonvormen zijn er in mijn regio, waar ik of mijn kind begeleid/beschermd kan wonen?

De werkgroep Wonen heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de woonproblemen voor zelfstandig wonende volwassenen, dus over begeleid/beschermd wonen weten we helaas niet zo veel. Als het goed is zou de gemeente of bestaande zorgverleners je moeten kunnen informeren. Anders kun je navragen bij het wijkcentrum / sociaal team in jouw buurt.


Een aantal links die je hopelijk verder kunnen helpen:

https://beschermdwonen.nl

Algemene website over beschermd wonen, met zoekfunctie voor woningen.

https://www.autisme.nl/oproepen/?regio=&soort=wonen

Prikbord op de website van NVA, voor vraag en aanbod op het gebied van wonen.

https://www.jados.nl/

JADOS is een koepelorganisatie (IVA, Stumass, Capito) die wonen en begeleiding biedt voor (jong)volwassenen op het gebied van studie en werk.

https://www.watvindik.nl/autisme
Overzicht van producten en diensten voor mensen met autisme, waaronder ook wonen

http://www.meewoonwinkel.nl/

Overzicht van woonvormen voor mensen met een beperking, waaronder mensen met autisme

Kijk evt. verder op de pagina met links.

Let erop dat bij begeleid en beschermd wonen de aandacht vaak gericht is op zorg en begeleiding. Het kan zijn dat er minder rekening wordt gehouden met bijv. geluidprikkels. Let hier extra op en vraag ernaar als jij of je kind geluidsgevoelig bent/is.

Ook is het belangrijk na te gaan hoe het zit met zorgindicaties en begeleiding: wat gebeurt er als je zorgindicatie of zorgbehoefte verandert? Hoe zit het als je niet tevreden bent over de begeleiding? Kunnen dit soort veranderingen ertoe leiden dat je je woning uit moet? Hoe wordt dat dan geregeld?

Ik wil graag een woongroep oprichten / samen gaan wonen met andere autisten, die net als ik problemen hebben met geluid. Hebben jullie een lijst van mensen voor mij?

Nee, die hebben wij niet. Zelfs al hadden we deze, dan zouden we deze niet kunnen delen in verband met privacywetgeving.

Je zou een oproep kunnen plaatsen in de PAS Nieuwsbrief (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), op Autsider forum https://autsider.net/forum , of op het prikbord op de website van NVA https://www.autisme.nl/oproepen/?regio=&soort=wonen

Denk bij de oprichting van een dergelijk initiatief aan de volgende dingen:

– Zoek ondersteuning, bijv. een begeleider. Iemand die meedenkt en de grote lijnen in de gaten kan houden.

– Dit project kan jaren duren. Het vinden van een pand, financiering, juridisch alles goed regelen, de juiste mensen bij elkaar zoeken, etc.

– Het is van belang dat je goede afspraken maakt onderling over veel verschillende zaken, zoals: contact onderling, onderhoud van de woningen/tuin, schade, geluidsoverlast, huisdieren, roken, bezoek, etc. Leer elkaar goed kennen, en werk samen voordat je contracten gaat tekenen.
Kijk voor meer informatie op:

www.delatei.nl/
Belangenvereniging voor wooninitiatieven voor en door mensen met een beperking.

www.autisme.nl/over-autisme/wonen/kennisbank-wooninitiatieven
Kennisbank Wooninitiatieven van de NVA

Ook kun je aansluiting zoeken bij de bovengenoemde woonitiatieven voor en door mensen met autisme.

Ik zoek een woning voor mijn cliënt om zelfstandig te kunnen wonen. Wat moet ik doen?

Je kunt helpen door je cliënt te ondersteunen bij het zoeken naar een woning. Op deze pagina vind je daarvoor enige tips en advies.
Het is een grote taak, die lang kan duren en waarin veel informatie voorbij komt. Dat kan betekenen dat je cliënt het overzicht kwijt raakt, de hoop verliest en daarmee de motivatie. Je kunt vooral helpen door deze enorme taak op te delen in deeltaken en zelf de grote lijn in de gaten te houden. De cliënt voert dan steeds 1 deeltaak uit, bijv. tussen de begeleidingsuren in. Sommige taken voer je misschien samen uit.

In geval van een laag inkomen is een van de eerste taken altijd om de cliënt zich in te laten schrijven bij de woningbouwvereniging in de regio waar hij of zij wil wonen. Dit in verband met de wachttijd.

Ook zou je kunnen helpen bij een evt. urgentieverklaring, als dit van toepassing is. Zie daarvoor een van de vragen hieronder.

Ik woon in een begeleid wonen instelling/woonvorm, maar ik moet hier binnenkort uit omdat mijn indicatie verandert. Hoe vind ik een andere woning?

Ons eerste advies is: leg deze vraag neer bij de begeleiding van de woonvorm waar je nu woont. Je zult zeer zeker niet de eerste zijn die met dit probleem te maken krijgt, dus zij zullen hier een traject voor hebben, om je hierbij te helpen.

Daarnaast kun je kijken naar de pagina met tips en advies voor het vinden van een woning. Ook kun je, samen met je begeleiding, uitzoeken of het mogelijk is voor een urgentieverklaring in aanmerking te komen. Hiermee zou je voorrang kunnen krijgen bij de woningbouwvereniging Zie daarvoor de vraag hieronder, die daarover gaat.

Ik heb veel overlast van mijn omgeving/buren en heb dringend een andere woning nodig. Kunnen jullie me hier bij helpen?

Helaas kunnen wij je niet individueel helpen. PAS Nederland is een kleine vereniging voor en door autisten en hebben daardoor maar beperkte slagkracht. Wel kunnen we je advies en tips geven. Zie daarvoor hieronder. Als je gezondheid er duidelijk onder leidt, probeer dan m.b.v. je begeleider of andere zorgverleners uit te zoeken of je in aanmerking kunt komen voor een urgentieverklaring. Voor informatie daarover, zie daarvoor de vraag hieronder.

Kan ik op basis van mijn autisme een urgentieverklaring krijgen van de gemeente?

De diagnose autisme alleen is geen reden voor een urgentieverklaring. Het kan wel zo zijn jouw specifieke situatie wel aanleiding is. Mogelijk is je zorgindicatie veranderd, en moet je uit je huidige woonvorm. Of je huidige woonsituatie levert acuut zoveel gezondheidsproblemen op, dat je zo snel mogelijk weg moet. In dat geval zou je wel een urgentieverklaring kunnen krijgen. Het komt niet veel voor, maar het kan wel.

De urgentieverklaring is over het algemeen bedoeld om mensen die dringend een nieuwe woning nodig hebben, vanwege oorzaken die ze niet hadden kunnen zien aankomen, voorrang te geven in de gebruikelijke woningtoewijzing. Dat garandeert dus niet dat je gelijk in een woning kunt!

Lees op de website van je woningcorporatie hoe zij omgaan met urgentie. Er kunnen aanvullende eisen zijn, of bijv. een beperkte geldigheid. Ook lees je op die website waar je de urgentieverklaring aanvraagt. Meestal is dit bij de gemeente.

Als je een urgentieverklaring krijgt, moet je elke zogenaamde ‘passende’ woning accepteren. Het is dus erg belangrijk om goed vast te leggen wat een passende woning is voor jou. Wat zijn de minimumvoorwaarden? Zo voorkom je dat je een woning moet accepteren waar je alsnog problemen krijgt, of je urgentieverklaring kwijt raakt.

Ik heb een conflict met de gemeente, wooncorporatie of andere organisatie vanwege een woningaanpassing. Zij nemen mijn autisme minder serieus dan wanneer ik een fysieke beperking zou hebben. Kunnen jullie mij helpen?

Door onze beperkte slagkracht en financiën kunnen wij je niet individueel helpen met deze situatie. We doen dit wel op andere manieren, namelijk door dit probleem duidelijk te maken bij de instanties die moeten helpen.

Volgens de bestaande wetten en afspraken zou er geen verschil moeten zijn tussen fysieke en psychische beperkingen. Wij merken inderdaad dat dit verschil er echter wel is als het gaat om woningen.

Om die reden hebben we onze Wonen brochure gemaakt. Deze kun je hopelijk gebruiken om je standpunt te onderbouwen, in je gesprek met deze instanties.

Ook hebben we op verschillende beleids- en onderzoeksniveaus dit probleem aangekaart. EN het begint langzaam door te dringen: zo heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken recent een onderzoeksrapport ontvangen over woonproblematiek bij mensen met een beperking, met specifieke aandacht voor psychische beperkingen. Het zal nog even duren voordat dit concrete ondersteuning oplevert, maar in de tussentijd kun je de instanties zelf wijzen op het rapport. Samen met de brochure onderbouwt dit jouw hulpvraag.

Tips voor het zoeken naar een woning (APARTE PAGINA)

 

– Zoek begeleiding, of bespreek het met je huidige begeleiding of andere hulp die je op het moment ontvangt.

Het vinden van een woning kan lastig zijn en een langdurig proces. Het kan lastig zijn jezelf te blijven motiveren, en overzicht te houden in alle informatie die je tegenkomt en vragen die je hebt. Zeker als je nu last hebt van een prikkelrijke woning en je er soms gewoon helemaal doorheen zit. Daarom is het goed ondersteuning te zoeken, ook als je normaal geen begeleiding of zorg nodig hebt. Al is het maar zo dat je 1 keer per 2 weken met iemand de voortgang kunt doorspreken, dat kan al helpen.

Als je in het verleden geen begeleiding kreeg, dan kan deze zoektocht naar een woning misschien de concrete hulpvraag zijn waarvoor de gemeente wel ambulante begeleiding wil toekennen.

– Schrijf op wat je nodig hebt en wat je kunt betalen. Kijk hierbij naar je huidige woonsituatie: wat is goed en wat moet echt beter? Zoek je huur of koop? Hoeveel kamers heb je nodig? Wil je dat de keuken per se gescheiden is van de woonkamer, vanwege kookgeuren of het geluid van de apparatuur? Of heb je juist liever 1 grote leefruimte, zodat je overzicht hebt? Zijn er omgevingsgeluiden waar je sterk op reageert (school, verkeer, sportveld)? Wil je in het centrum van een stad wonen? Waar wonen de mensen die je in de buurt wil hebben (vrienden, familie)? Hoever ben je bereid te reizen voor boodschappen, werk, etc.? Zijn er bushaltes, of parkeerplaatsen? En bedenk ook: hoe belangrijk zijn al deze dingen? Wat is het belangrijkst?

– Begin vandaag al met rondkijken bij woonaanbod op sites als funda.nl (zowel koop als huur) of huursites (zie hieronder voor mogelijke websites). Dit helpt bij het vaststellen van wat je wel en niet wilt / nodig hebt, omdat je concrete voorbeelden kunt zien. Het helpt ook om te toetsen hoe realistisch je verwachtingen zijn.

– Zoek je een huurwoning? Schrijf je z.s.m. in bij een wooncorporatie om wachttijd op te kunnen bouwen, wat je kans op een woning vergroot. Ingeschreven staan kost vaak eenmalig ong. €25 en daarna ong. €10 per jaar.

Zoek op het internet naar “woningbouwvereniging” + de plaats/regio waar je zoekt. Veel woningcorporaties hebben een gemeenschappelijke website voor de regio, zoals www.entree.nu in de regio Arnhem Nijmegen. www.woningnet.nl heeft een overzicht van alle regio’s die dat via WoningNet doen. Zoek uit of de woningen inderdaad op basis van meettijd/wachttijd worden verdeeld, of dat sommige woningen ook verloot worden. Soms heeft een regio extra eisen, zoals regiobinding of kernbinding. Ook dat staat op die sites uitgelegd.

Het kan ook zinvol zijn om een keer contact op te nemen met de woningbouwverenigingen zelf, om te vragen wat zij voor je kunnen betekenen (met onze Wonen brochure als hulpmiddel, we kunnen evt. wat fysieke exemplaren toesturen). Niet alle woonconsulenten staan ervoor open, maar niet geschoten is altijd mis.

Er zijn ook andere websites waar je huurwoningen kunt vinden. Zoek op “huurwoning” + de plaats/regio waar je zoekt.

Wees je er van bewust dat deze vaak extra bemiddelingskosten plus meer borg vragen. Dit levert soms wel een of twee maanden huur aan extra kosten. Het is over het algemeen verboden om aan jou bemiddelingskosten te vragen. (Als jij kunt reageren op woningen die worden aangeboden op een site, werkt de bemiddelaar voor de verhuurder. Dan moet de verhuurder betalen, niet jij.) Omdat de woonmarkt zo krap is, klagen weinig mensen en gebeurt het toch. Een dure woning die snel beschikbaar is, is soms toch beter dan geen woning. Hoe dan ook, informeer je goed over welke kosten er bij komen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

-Zodra je woningen kunt bezichtigen: ga dat doen. Het zien van zo’n woning helpt om te verhelderen wat je wel en niet wilt / nodig hebt, en je kunt het bezichtigen ‘oefenen’. Misschien had je er bijv. niet aan gedacht dat je het vervelend zou vinden als je woning naast een school staat, tot je in zo’n woning staat tijdens de pauze. Ook leer je steeds beter waar je op kunt of wilt letten.

Neem iemand mee die goed mee denkt en kritisch meekijkt, en schrijf op wat je wel en niet leuk/fijn/goed vond. Kijk ook, indien mogelijk, op een ander tijdstip rond in de buurt. Daarmee kun je geluidsoverlast uit de buurt en de sociale veiligheid beter inschatten.

 

 

 

 

Interessante links

Op zoek naar een woning:

https://beschermdwonen.nl

Algemene website over beschermd wonen, met zoekfunctie voor woningen.

https://www.autisme.nl/oproepen/?regio=&soort=wonen

Prikbord op de website van NVA, voor vraag en aanbod op het gebied van wonen.

https://www.jados.nl/

JADOS is een koepelorganisatie die wonen en begeleiding biedt voor (jong)volwassenen op het gebied van studie en werk. (IVA, Stumass, Capito)

https://www.watvindik.nl/autisme
Overzicht van producten en diensten voor mensen met autisme, waaronder ook wonen

http://www.meewoonwinkel.nl/

Overzicht van woonvormen voor mensen met een beperking, waaronder mensen met autisme

https://autsider.net/forum

Het Autsider forum, voor iedereen met affiniteit voor autisme. Hier kunnen ook woonvormen aangeboden staan.

http://www.klassewonen.nl/

Woonproject opgezet door een groep autisten en een aantal begeleiders. In de regio Arnhem. In maart 2019 is een klein groepje appartementen opgeleverd in Nijmegen. Er wordt gekeken naar een volgende locatie.

http://vasstgoed.nl/

Woonproject opgezet door een groep autisten en een aantal begeleiders. In de regio Breda. Er is nog geen locatie.

https://bwa-almere.nl/

In Almere is in mei/juni 2019 een appartementcomplex opgeleverd voor zelfstandig wonende autisten. Er wordt mogelijk aan meerdere locaties gewerkt.

Over wonen en autisme in het algemeen:

Autisme Vriendelijk Wonen

Onze brochure over de woonproblematiek van zelfstandig wonende volwassenen met autisme

https://www.autisme.nl/over-autisme/wonen/

Dossier wonen op de site van NVA

Woonwijzerautisme.nl

Informatie over het realiseren en aanbieden van geschikte woonruimte voor mensen met autisme. Opgesteld met medewerking van PAS Nederland via de Academische Werkplaats Autisme.

http://www.architecture-for-autism.org/
Informatieve website over autismevriendelijke architectuur

https://www.rigo.nl/nieuws/op-naar-een-toegankelijke-woningvoorraad/

Onderzoek “Op naar een toegankelijke woningvoorraad” uitgevoerd t.b.v. het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hierin wordt ook aandacht besteed aan psychische beperkingen.

Over andere, alternatieve vormen van wonen:

http://www.omslag.nl/wonen/

Servicepunt “Anders leven, anders wonen”: Praktische informatie voor ieder die wil wonen en leven in een ecologische en meer sociale omgeving, in een duurzaam huis, in een woongroep of leefgemeenschap

http://www.gemeenschappelijkwonen.nl/

Over gemeenschappelijke woonvormen

https://knarrenhof.nl/

Knarrenhof® is een landelijke stichting met als primaire doel de leeftijdsbestendige bouw van woongroepen voor zelfredzame senioren (in hofjes, dus zelfstandige woningen, maar wel bij elkaar). Daarnaast zijn ze ook bezig met andere doelgroepen. Verschillende locaties in Nederland.

www.delatei.nl/

Belangenvereniging voor wooninitiatieven voor en door mensen met een beperking.

Nieuws

Bestuursleden gezocht - aanmelden tot 25 april 2023

 

Wij zoeken bestuursleden met autisme

Onze vereniging Personen uit het Autismespectrum (PAS) zoekt versterking voor haar bestuur. Wil jij betekenisvol vrijwilligerswerk doen en leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Specifieke kennis is niet nodig, we zoeken allereerst enthousiasme!

PAS is de landelijke belangenvereniging voor én door volwassenen uit het autismespectrum met een normale tot hoge begaafdheid. PAS stelt het perspectief van de persoon met autisme voorop. Heb je geen autisme en wil je PAS op een andere manier ondersteunen? Ook dan ben je van harte welkom! Stuur een bericht met wat je wilt betekenen voor PAS naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wij:

  • hebben als missie het bevorderen van het welbevinden van personen met autisme;
  • bieden een veilige plek waar je écht onder elkaar kunt zijn, jezelf kunt zijn en erbij hoort;
  • informeren en ontwikkelen kennis over autisme;
  • laten onze stem horen vanuit onze eigen leefwereld en ervaringsdeskundigheid;
  • bieden ruimte voor persoonlijke groei van onze leden.

PAS zoekt mensen die:

  • willen bijdragen aan onze missie;
  • vaardigheden hebben of willen ontwikkelen om PAS draaiende te houden;
  • toegankelijk zijn en ondersteunend voor de actieve leden binnen PAS;
  • als vertegenwoordiger van PAS kunnen fungeren;
  • affiniteit hebben met de activiteiten en de doelgroep van PAS en;
  • breed en toekomstgericht kunnen denken.

Heb of kan je dit nog niet allemaal, maar wil je het graag ontwikkelen? Ook dan ben je meer dan welkom om je aan te melden als toekomstig bestuurslid!

Ervaring opdoen en bijdragen op een manier die bij jou past!

Wat wij bieden:

  • Een organisatie met bevlogen mensen.
  • Een grote groep betrokken vrijwilligers die allerlei activiteiten organiseert.
  • Inspirerende gedachtewisselingen over een zich ontwikkelende vereniging.
  • Een bestuursfunctie die je kunt invullen op een manier die aansluit bij jouw kwaliteiten, beschikbaarheid en belastbaarheid.
  • Vergoeding van onkosten die je maakt voor de vereniging.
  • Ondersteuning:
    • Door oud-bestuursleden die (tijdelijk) beschikbaar zijn voor vragen.
    • Coaching van individuele leden en het bestuur als team (alleen naar behoefte).


Afhankelijk van je capaciteiten is de tijdsinvestering circa 2 tot 4 dagdelen per week
Gemiddeld kost een bestuursfunctie ongeveer 2 tot 4 dagdelen per week. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw werkwijze, belastbaarheid, beschikbaarheid en wat er in de toekomst gedelegeerd kan worden aan andere actieve leden. Heb je even wat minder ruimte? Dan los je dat als bestuur samen op.


Wat doet het bestuur zoal:

  • Toezicht houden op het functioneren van de vereniging.
  • Als ondersteuning fungeren voor de leden die activiteiten organiseren, je staat naast de leden.
  • Vergaderen met het bestuur.
  • Minstens één jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) organiseren waar belangrijke beslissingen met de leden genomen worden.
  • Actief uitdragen van de missie en activiteiten van de vereniging.

Meer weten en aanmelden
Geïnteresseerd of vragen? Of ken je iemand die interesse heeft? Neem dan voor 11 april 2023 contact op met: Tammo Michel (voorzitter/secretaris) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden als kandidaat voor het bestuur kan tot 25 april 2023 op hetzelfde mailadres, graag met motivatiebrief en het overzicht van jouw ervaring. Meer informatie over de procedure staat hieronder. Vermeld in je mail dat je je kandidaat stelt voor het bestuur. Je ontvangt uiterlijk eind april een bevestiging van ons dat jouw aanmelding is ontvangen. Indien mogelijk hebben wij met elke kandidaat een kennismakingsgesprek.

Download de volledige vacaturetekst met procedure en toelichting als pdf.

De procedure

Tot 11 april 2023 kun je per mail eventuele vragen stellen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je richt je mail aan onze huidige voorzitter/secretaris Tammo Michel. Wij zullen ons best doen om vragen zo goed en zo snel als mogelijk per mail te beantwoorden. Daar kan een aantal dagen overheen gaan. Vind je het geen probleem om gebeld te worden, vermeld dan je telefoonnummer en wanneer je bereikbaar bent. Houd er rekening mee dat wij niet beschikbaar zijn op het moment dat jij bereikbaar bent en je het antwoord op jouw vraag toch per mail krijgt.

Uiterlijk 25 april 2023 ontvangen we graag jouw aanmelding als bestuurskandidaat voor PAS!
We ontvangen graag jouw motivatiebrief van maximaal één A4 waarin je jezelf voorstelt en motiveert waarom jij onze mooie vereniging kunt en wilt besturen! Een foto mag, maar hoeft niet.

De leden lezen verder graag:

  • jouw ideeën over de toekomst van PAS en hoe je die verwacht te realiseren;
  • welke bestuursfunctie jouw voorkeur heeft: voorzitter, secretaris, penningmeester of algemeen bestuurslid;
  • welke eerdere ervaring je hebt opgedaan door bijvoorbeeld opleiding, werk of bestuurslid bij een andere organisatie. Jouw ervaring mag je in een afzonderlijk document opnemen. Een uitgebreid CV is niet wenselijk, eventueel neem je een link op, bijvoorbeeld naar jouw LinkedIn-profiel.

Stuur jouw aanmelding naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met jouw motivatiebrief en het overzicht van jouw ervaring als bijlage. Vermeld in je mail dat je je kandidaat stelt voor het bestuur. Je ontvangt uiterlijk eind april een bevestiging van ons dat je documenten zijn ontvangen. Indien mogelijk hebben wij met elke kandidaat een kennismakingsgesprek.

Let op! Zet je contactgegevens in de mail. Neem geen adresgegevens of telefoonnummer(s) op in de documenten, omdat we jouw documenten delen met onze leden zodat zij zich kunnen voorbereiden op de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Bestuursleden worden door de ALV van PAS gekozen. Jouw motivatie en overzicht van ervaring sturen we met de overige ALV-stukken naar onze leden. Onze statuten bepalen dat de ALV 'bestuursleden' kiest voor een periode van 3 jaar. Je wordt dus niet in functie gekozen. Bestuursleden van PAS bepalen onderling wie welke functie/takenpakket krijgt. Na die 3 jaar mag je je één keer direct herverkiesbaar stellen.

Op dit moment hebben we nog geen datum voor de ALV waarin het bestuur zal worden gekozen. Dat hangt onder meer af van het aantal ontvangen aanmeldingen. Wel stellen we het bijzonder op prijs als je bij deze ALV aanwezig kunt zijn. Zodra we een datum voor de ALV hebben vastgelegd, informeren we alle kandidaten hierover. Alle kandidaten (ook niet-leden) ontvangen een uitnodiging voor de ALV met de ALV-stukken. Tijdens de ALV krijgen de leden ruim de gelegenheid om bestuurskandidaten te bevragen.

 

Wat doet het bestuur van PAS?

 

Lees meer...