A- A A+

De gespreksgroepen van PAS zijn besloten groepen met 6 - 10 deelnemers, die meestal een keer per maand een avond samenkomen. Tijdens een bijeenkomst bespreken de deelnemers vragen, onderwerpen en thema's die hen bezighouden, zoals: Wat betekent mijn autisme voor mij? Een diagnose - en dan? Vertel ik het aan mijn baas, familie, vrienden, ... en zo ja, hoe dan? En het kan ook gaan over werk, collega's, relaties, gezin en kinderen, studie, wonen, financiën, overgevoeligheid, voeding etc. De PAS-gespreksgroepen zijn 'huiskamergroepen' en hoewel er over problemen gepraat kan worden, hebben ze geen hulpverlenende of therapeutische doelstelling.

Aanmelden
Stuur een email om je aan te melden bij de coördinator van de gespreksgroepen. het email adres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De coördinator neemt vervolgens contact met je op en laat je weten wat het verdere verloop is.

Vermeld in de email in elk geval de volgende gegevens: naam, geboortejaar, woonplaats, telefoonnummer en in welke plaats je graag zou willen meedoen aan een gespreksgroep. Eventueel (zie hieronder): of je wilt helpen als ondersteuner of organisator.

In sommige groepen kunnen nieuwe deelnemers direct instromen, maar de meeste groepen zitten vol. Laat dat je echter niet weerhouden om je aan te melden!! Als de gespreksgroep vol zit, dan word je op een wachtlijst geplaatst en neemt de coördinator contact met je op wanneer een andere deelnemer de groep verlaat. Let op: leden van PAS krijgen voorrang wanneer er een wachtlijst is (bij bestaande groepen) of als er meer deelnemers dan plaatsen zijn (bij nieuwe groepen).

Nieuwe groepen
Afhankelijk van het aantal deelnemers en aanmeldingen kunnen we besluiten om een groep te vormen als bijvoorbeeld een gemengde groep, een vrouwengroep, of een PAS+ groep voor 40 jaar en ouder. Een groep kan van start gaan wanneer zich voldoende deelnemers hebben aangemeld. Voorwaarde is dat er iemand bereid is om de groep te organiseren en die tijd en plaats van samenkomst regelt.

Wil je helpen bij het opstarten van een nieuwe groep als ondersteuner of organisator, laat dat dan weten bij je aanmelding. Bij voldoende aanmeldingen voor een nieuwe plaats, of bij een voldoende grote wachtlijst voor een bestaande plaats, gaan we proberen om in die omgeving een nieuwe gespreksgroep op te starten. Voor hulp bij het opzetten en "ondersteuning op de achtergrond" kan teruggevallen worden op mensen binnen PAS, die al langer in een gespreksgroep zitten, als deelnemer of organisator.

In deze plaatsen zijn gespreksgroepen actief
Alkmaar, Almere (2), Amersfoort (2, waarvan één voor vrouwen), Amsterdam (2), Barendrecht (vrouwen), Ede, Leiden, Nijmegen (2, waarvan één voor vrouwen), Rotterdam, Uden, Utrecht (5, waarvan 2 voor vrouwen).