A- A A+

Ontmoet andere autisten!

We hebben daar een aantal mogelijkheden voor:
- we organiseren contactdagen (ontmoetingen met andere autisten in cafés en op terrassen),
- we organiseren gespreksgroepen (ontmoetingen met autisten in kleiner vaste groepen, mogelijk ook in jouw omgeving),
- er zijn leesgroepen, 
- wandelingen en uitjes met andere autisten naar bijv. musea,
- elke vrijdagmiddag in PASSA. Aanmelden vooraf voorlopig verplicht i.v.m. Corona
- enz.

Sommige activiteiten kun je zo bezoeken (contactdagen e.d. - liefst wel even opgeven),
andere activiteiten zijn meer besloten activiteiten (gespreks- en leesgroepen).
Daarvoor is aanmelding zeker noodzakelijk.

wil je meer weten? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Nieuw Onderzoek: Geslacht, gender identiteit en leeftijd: Invloeden op verschillen in de gezondheidszorg voor vrouwen met autisme in Nederland

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat mensen met autisme onevenredig zwaar worden getroffen door ongelijkheiden op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg. Bestaande literatuur heeft aangetoond dat er verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen met autisme met betrekking tot zowel hun diagnose, als hun toegang tot, duur en succes van therapieën. Wat ontbreekt is onderzoek naar de mate waarin geslacht, gender, en dynamieken met betrekking tot de ontwikkeling van genderidentiteit van personen met autisme van invloed zijn op deze verschillen, en hoe laatstgenoemde variabelen kunnen samenhangen met andere dynamieken.
De Nederlandse vertaling van dit onderzoek is onlangs verschenen. (7-21)

Lees hier het onderzoek

Nieuw onderzoek: Anders zijn is het nieuwe normaal: Een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van autistische vrouwen op het stigma van autisme

De aanleiding voor dit onderzoek is de onderbelichting van vrouwen binnen wetenschappelijke onderzoeken over autisme. Binnen dit onderzoek wordt aandacht besteed aan het mogelijke stigma dat vrouwen met autisme ervaren. De onderzoeksvraag luidt: Hoe gaan autistische vrouwen om met het stigma op autisme? Hierbij wordt ingegaan op de onderdelenin/exclusiviteit, identiteit en de omgang met stigma.
(7-21)

Lees hier het Onderzoek