A- A A+

PAS ontvangt met enige regelmaat verzoeken om in contact te mogen komen met leden van onze vereniging. Vaak gaat het hierbij om onderzoeksprojecten van (aankomend) hulpverleners. Denk  bijvoorbeeld aan het mogen verspreiden van een enquete of het mogen afnemen van persoonlijke interviews.
(Zie ook hier onder)
PAS wil graag meewerken aan dit soort verzoeken. Het is immers heel belangrijk dat er geluisterd wordt naar de stem van mensen met autisme. “Geen onderzoek óver ons, zónder ons”!

Enkele jaren geleden werd met dit doel al de werkgroep Kennisnetwerk opgericht. De leden van deze werkgroep denken inmiddels actief mee bij opzet en uitvoering van verschillende lánglopende onderzoeken in Nederland. De naamsbekendheid van PAS neemt hierdoor tegelijkertijd toe. Onderzoekers blijken ons steeds beter te kunnen vinden. Dat is mooi!
De werkgroep Kennisnetwerk constateert nu dat PAS in praktijk te weinig in staat is om medewerking te verlenen aan verzoeken tot contact op kórte termijn. PAS is niet ingericht op het snel over en weer communiceren met leden. Dat is jammer.  Zeker omdat er waarschijnlijk veel leden zijn die graag bereid zijn hun medewerking aan dit soort aanvragen te verlenen!

DUS:
-MAG DE WERKGROEP  KENNISNETWERK JOU INCIDENTEEL BENADEREN OM DEEL TE NEMEN AAN ONDERZOEK ?
-BEN JE BEREID DAARVOOR JE MAILADRES TE VERSTREKKEN AAN DE SECRETARIS VAN DE WERKGROEP  KENNISNETWERK?

MELD JE DAN NU AAN VOOR HET PAS-LEDENPANEL!

Wil je je woonplaats/regio erbij vermelden in je aanmeldingsmail? Bij aanvragen voor een persoonlijk gesprek kunnen we zo specifiek mensen benaderen uit een bepaald gebied.
 PAS/Werkgroep Kennisnetwerk gaat zorgvuldig om met verstrekte persoonsgegevens (zie privacy-beleid op de website van PAS). Jouw mailadres wordt alleen met jouw toestemming aan derden verstrekt.
Met het verstrekken van je mailadres zit je nog nergens aan vast; je kan er altijd nog voor kiezen om uiteindelijk niet mee te doen aan een onderzoek. En uiteraard mag je je toestemming ook altijd weer intrekken.

Het zou geweldig zijn als veel mensen zich aanmelden! Met dat PAS onderzoekers kan helpen, helpen we natuurlijk uiteindelijk weer onszelf!

Mail je gegevens naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Annelies Meuleman
Secretaris Werkgroep Kennisnetwerk

Nieuws

online bijeenkomst over politiek actief met een beperking op vrijdag 28 mei van 13:00 -15:00 uur

Aankondiging onlinesessie met ministerie Binnenlandse Zaken

Lees meer...

Website CBR duidelijker voor rijbewijs bij autisme

Van het CBR kreeg ik net deze informatie binnen


Het CBR heeft, in samenwerking met klanten, zorgverleners en patiëntenverenigingen, de informatie op de website over rijden met autisme verbeterd. Ze geven ook rijbewijs tips aan voor mensen met autisme. En geven uitleg over de extra kosten. https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/autisme.htm De nieuwste aanbevelingen van de Gezondheidsraad zitten hier nog niet in verwerkt zag ik/ met name de verpichte rijtest staat er derhalve nog in.

Voor ADHD is hier meer te lezen https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/hoe-kan-ik-rijden-met-adhd.htm Dit is onveranderd sinds 12-03-2021 waar de standaard verplichte rijtest geschrapt werd.

In het Burgerlijk Wetboek vind je er meer over. https://wetten.overheid.nl/BWBR0011362/2020-10-01