A- A A+

Leef je met een beperking en ben je op zoek (geweest) naar passende woonruimte? Maar wil dat niet altijd lukken? Wij van het Verwey-Jonker Instituut willen graag met jou of jouw ouders of coach doorpraten. Over de wensen en over de problemen die jullie ervaren bij het zoeken naar een kamer of een huis.

Als jij ook wilt meepraten over (zelfstandig) wonen met een beperking, kijk dan hieronder welk gesprek het best bij jou past. En geef je op voor een groepsgesprek op 27 mei of 28 mei in Utrecht bij Tara Jibodh:

 Tel:             06–425 80 939 of 030-230 3226

Email:          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het groepsgesprek is op de Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht. Dat is goed bereikbaar met OV en met de auto. Na aanmelding volgt een uitgebreidere uitnodiging.

Maandag 27 mei, Utrecht van 10-12 uur.

Voor mensen met autisme of andere psychische aandoening.

Maandag 27 mei, Utrecht van half 1 tot half 3 ‘s middags

Voor jongeren tot 30 jaar en hun ouders.

Maandag 27 mei, Utrecht van 3-5 uur ‘s middags

Voor mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten of coaches.

Dinsdag 28 mei, Utrecht van 2-4 uur ‘s middags

Voor mensen die vanwege lichamelijke beperking woningaanpassingen en professionele zorg of begeleiding nodig hebben.

We zien je graag! En alvast Bedankt!


Onderzoek naar autisme en veroudering


Aan de Universiteit van Amsterdam doet de afdeling psychologie onderzoek naar veroudering bij volwassenen met een diagnose binnen het autisme spectrum en/of ADHD. 
Bij mensen die ouder worden, verloopt de informatieverwerking vaak anders en trager. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geheugen.
Wij willen graag weten hoe deze processen zich tijdens het ouder worden ontwikkelen bij mensen met autisme. Daarnaast is het voor ons onderzoek belangrijk om in kaart te brengen of er bij autisme eventuele lichamelijke, emotionele en sociale klachten zijn en hoe de kwaliteit van leven wordt ervaren.

Voor dit grootschalige, innovatieve onderzoek zijn we op zoek naar mannen tussen 30 en 50 jaar en mannen en vrouwen boven de 70 jaar oud met een diagnose binnen het autisme spectrum en/of ADHD die deel willen nemen aan wetenschappelijk onderzoek naar autisme bij volwassenen.
Het onderzoek bestaat uit een deel dat we komend jaar zullen uitvoeren (T1) en uit een deel dat we over ongeveer twee jaar zullen uitvoeren (T2). Zowel bij T1 als T2 zijn er drie onderdelen te onderscheiden, namelijk een vragenlijstgedeelte, een interview en eventueel een testgedeelte die elk tussen de 2 en 2,5 uur duren.
U ontvangt hiervoor, naast reiskostenvergoeding, een kleine vergoeding.

De resultaten van dit onderzoek zullen gepubliceerd worden in nationale en internationale vakbladen, en zullen lezingen gehouden worden. Tevens ontvangen de deelnemers jaarlijkse nieuwsbrieven waarin de resultaten van het onderzoek teruggekoppeld worden. Daarnaast plaatsen wij berichten op onze website wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek en/of bent u geïnteresseerd in deelname? Bezoek dan onze website www.dutcharc.nl/contact/aanmelden om een informatiepakket aan te vragen of neem voor verdere vragen contact op met Tulsi Radhoe of Carolien Torenvliet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Deelnemers gezocht voor het ontwikkelen van ‘Social Signs’voor sprekende personen met ASS


Wij zijn drie vierdejaars studenten logopedie aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven en doen onderzoek naar een nieuw soort gebarentaal voor sprekende personen met ASS, welke gekoppeld zal worden aan een smartphone en eventueel een smartwatch. Wij voeren het onderzoek uit in opdracht van Stichting Neurodiversiteit. Deze smartwatch en smartphone zullen uiteindelijk i.c.m. de gebaren ingezet worden tijdens momenten dat het spreken niet meer lukt.
 
Voordat dit echter zover is moet er eerst onderzoek naar gedaan worden wat de inhoud moet zijn van het gebarenwoordenboek. Deze inhoud kunnen wij echter niet zelf bedenken, hiervoor hebben we jullie hulp als ervaringsdeskundigen nodig.
 
Het onderzoek zal gedaan worden middels het afnemen van interviews, die maximaal een uur zullen duren. Het interview zal plaatsvinden op een door jou uitgekozen plaats en tijd. Daarnaast zullen alle gegevens geheel anoniem verwerkt worden en bewaard worden in een beveiligde ruimte.
 
Helaas kan niet iedereen mee doen aan ons onderzoek, waardoor we in overleg met de opleiding en de stichting moesten besluiten om criteria op te stellen. Ben jij:

  • Tussen de 16 en 25 jaar?
  • Volg(de) je regulier onderwijs (mavo, havo, vwo, mbo, hbo, wo)?
  • Ervaar je wel eens momenten dat je er niet meer middels spraak uit komt?
  • Zou je je in deze momenten wel willen uiten middels spraak?
  • Én hebben we je interesse gewekt?...

 
Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We zullen je een uitgebreide, formele informatiebrief sturen met meer informatie over het onderzoek en hoe je kan aangeven dat je mee wilt doen. Je mag ons ook altijd mailen/Whatsappen/bellen voor meer informatie of het stellen van vragen. We horen het liefst zo snel mogelijk van je!


We hopen dat we je interesse hebben gewekt en je deel wilt nemen aan ons onderzoek! Wanneer je meedoet zullen we je, als je dit wilt, op de hoogte houden van de vorderingen van het onderzoek en het resultaat met je delen. Een uur van jouw tijd is voor ons namelijk van grote waarde voor het daadwerkelijk kunnen ontwikkelen van het product. Wij hopen dat wanneer dit ondersteund communicatiehulpmiddel daadwerkelijk op de markt komt het bijdraagt aan het dichten van het gat tussen neurodivergente en neurotypische personen binnen de samenleving.
 
Bedankt!
 
Charlotte Albertini – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 29321818
Renske Pertijs – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 24972994
Esti van Raak – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06 51067099
 
Informatie over Stichting Neurodiversiteit
http://neurodiversiteitnl.john.managedomain.nl/


Mensen met autisme in organisaties


Ik ben Jarno Voigt, 23 jaar oud en ik volg de Master Communication Studies (gespecialiseerd in Corporate Communication & Reputation) aan de Universiteit Twente. Om mijn Master af te ronden ben ik in januari begonnen met het opzetten van een onderzoek naar mensen met autisme in organisaties, want om mij heen zie ik dat veel mensen met autisme moeite hebben met het vinden van werk dat passend is bij hun capaciteiten.
 
Ik kom regelmatig in contact met mensen met autisme en zie daardoor hun bijzondere capaciteiten, graag wil ik dit inzicht doorgeven aan anderen doormiddel van mijn onderzoek.
Voor mijn onderzoek maak ik gebruik van een online werksimulatie waarin respondenten een matig complexe casus oplossen. In een experiment maak ik gebruik van 2 doelgroepen (wel autisme, geen autisme) en 2 communicatiemethodes (niet aangepast op autisme, wel aangepast op autisme - "Geef me de 5").

Ik zoek respondenten met autisme voor de bovengenoemde werksimulatie. De link naar de online werksimulatie is: https://utwentebs.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5sEuTDPbGAet6pD


gezinsrelaties in de kindertijd


Ik ben Sinem Bayrakci, studente aan de Tilburg Universiteit en zit in mijn laatste master jaar van de opleiding Psychologie. Voor mijn masterthesis ben ik op zoek naar deelnemers met en zonder autisme. Het gaat om een online vragenlijst van ongeveer 5 a 10 minuten. 
 
Hieronder een korte uitleg over het onderzoek: 
Dit onderzoek gaat over de invloed van gezinsrelaties in de kindertijd op klachten die personen in de volwassenheid kunnen ervaren (klachten zoals een depressieve stemming, angst en somatische klachten). Er wordt in dit onderzoek gekeken naar het verschil van het bovengenoemde verband tussen personen met en zonder autisme. Het doel van dit onderzoek is het achterhalen van de kwetsbaarheden zodat hier in de toekomst meer aandacht aan besteed kan worden.

De gegevens zijn geheel anoniem, er wordt geen naam, adres etc. gevraagd. Enkel leeftijd en geslacht. 
 
Het onderzoek vindt u op: https://www.enquetesmaken.com/s/0d9d018