A- A A+

 Oproep voor Thema's voor Autminds 2021

Waarover zou je veel willen horen, op het volgende Autminds congres? Wat zou de gemeenschappelijke noemer moeten ziijn? Autminds wil een maximale inbreng van mensen met autisme en dat betekent dat we bottom-up werken: we vragen om ideeën voor thema's. Als er veel goede ideeën zijn proberen we een overkoepeld thema vast te stellen.

De inzending sluit op 28 februari.

Zoals altijd wil Autminds een diversiteit aan onderwerpen, invalshoeken en contactvormen. We zoeken naar een thema dat interessant en herkenbaar zijn voor mensen met autisme. Een thema dat zowel inspirators, ervaringsdeskundigen en wetenschappers weet uit te dagen voor het geven van een lezing, workshop, voorstelling of andere uitingsvorm. Een thema dat potentiële sprekers de ruimte geeft voor unieke bijdragen, maar wel duidelijk herkenbaar.

Stuur je themavoorstel per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef een toelichting wat jij daar interessant aan vindt of waarom jij het belangrijk vindt.

Mocht je de website willen bezoeken voor meer informatie: Autminds

Nieuws

online bijeenkomst over politiek actief met een beperking op vrijdag 28 mei van 13:00 -15:00 uur

Aankondiging onlinesessie met ministerie Binnenlandse Zaken

Lees meer...

Website CBR duidelijker voor rijbewijs bij autisme

Van het CBR kreeg ik net deze informatie binnen


Het CBR heeft, in samenwerking met klanten, zorgverleners en patiëntenverenigingen, de informatie op de website over rijden met autisme verbeterd. Ze geven ook rijbewijs tips aan voor mensen met autisme. En geven uitleg over de extra kosten. https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/autisme.htm De nieuwste aanbevelingen van de Gezondheidsraad zitten hier nog niet in verwerkt zag ik/ met name de verpichte rijtest staat er derhalve nog in.

Voor ADHD is hier meer te lezen https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/hoe-kan-ik-rijden-met-adhd.htm Dit is onveranderd sinds 12-03-2021 waar de standaard verplichte rijtest geschrapt werd.

In het Burgerlijk Wetboek vind je er meer over. https://wetten.overheid.nl/BWBR0011362/2020-10-01