A- A A+

Op zoek zijn we naar PAS -leden die het leuk zouden vinden om binnen het bestuur mee te denken en te werken aan het voortbestaan van onze bijna 500 leden tellende vereniging.

Omdat onze leden veel gemeenschappelijke kenmerken hebben vinden wij het fijn deze met elkaar te kunnen delen op o.a. bijeenkomsten, wandelingen, gespreksgroepen en in en voor de wetenschap. Wij vinden het van belang dat autisme beschouwd wordt als een menselijke eigenschap die zoals elke eigenschap voor en nadelen kent.

PAS heeft veel vrijwilligers nodig en die hebben we gelukkig ook. Er zijn ook mensen lid die het wellicht leuk zouden vinden, maar het nog niet gedurfd hebben, om lid te worden van het bestuur. Mocht het je leuk lijken om hier iets meer over te weten te komen stap dan over de drempel en ervaar hoe leuk dat kan zijn. Wij geven je graag wat meer informatie en hopen dat je ons team komt versterken. De ledenvergadering waarop het bestuur kan worden gekozen door de leden staat voor de deur: Stel je kandidaat!

Mail ons voor informatie of geef je telefoonnummer door zodat we een afspraakje kunnen maken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

online bijeenkomst over politiek actief met een beperking op vrijdag 28 mei van 13:00 -15:00 uur

Aankondiging onlinesessie met ministerie Binnenlandse Zaken

Lees meer...

Website CBR duidelijker voor rijbewijs bij autisme

Van het CBR kreeg ik net deze informatie binnen


Het CBR heeft, in samenwerking met klanten, zorgverleners en patiëntenverenigingen, de informatie op de website over rijden met autisme verbeterd. Ze geven ook rijbewijs tips aan voor mensen met autisme. En geven uitleg over de extra kosten. https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/autisme.htm De nieuwste aanbevelingen van de Gezondheidsraad zitten hier nog niet in verwerkt zag ik/ met name de verpichte rijtest staat er derhalve nog in.

Voor ADHD is hier meer te lezen https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/hoe-kan-ik-rijden-met-adhd.htm Dit is onveranderd sinds 12-03-2021 waar de standaard verplichte rijtest geschrapt werd.

In het Burgerlijk Wetboek vind je er meer over. https://wetten.overheid.nl/BWBR0011362/2020-10-01