Dit is een tijdelijke pagina. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe website.

20 mei massa-uitje naar het infocentrum vereniging nederlands cultuurlandschap

MASSA-UITJE NAAR HET INFOCENTRUM VERENIGING NEDERLANDS CULTUURLANDSCHAP

Datum:                              zondag 20 mei 2012

Tijd:                                   12:00

Verzamelpunt:                 Station Nijmegen

Beschrijving van de middag

Vanaf station Nijmegen vertrekken we met bus 58 richting Emmerich (D) naar Beek-Ubbergen, halte Wylerbad. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar het Informatiecentrum. Dit informatiecentrum zullen we uitgebreid bezoeken (zie informatie hieronder) waarna we via een mooie wandeling van ongeveer 7 km weer teruglopen naar station Nijmegen. Na afloop is het mogelijk om te eten in de pizzeria Pinocchio die vlak bij het station ligt.

Meer over het informatiecentrum Vereniging Nederlands Cultuurlandschap

Het Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap is gelegen op de helling van de Duivelsberg, aan de oostzijde van Beek-Ubbergen. Het infocentrum is van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC), zie www.nederlandscultuurlandschap.nl. Alles is gericht op het behouden en in ere herstellen van oorspronkelijke Nederlandse landschapselementen, zowel flora als fauna. Binnen is een soort permanente expositieruimte en buiten is een miniatuur Nederlandse landschapstuin met daarin de belangruikste landschapstypen welke in Nederland voorkomen. We zullen daar een rondleiding krijgen van één van de vrijwilligers. Ook zijn, onder begeleiding, enkele dassen te bezichtingen. Net buiten het Infocentrum valt een project van de VNC te bezichtigen, waar o.a. met heggenvlechten wordt gewerkt. Oorspronkelijke landschapselementen zijn o.a. gevlochten heggen en houtwallen. Het bezoek aan het Infocentrum is een opstap om, o.a. tijdens toekomstige AFWAS-wandelingen, oorspronkelijke landschapselementen te herkennen. De toegansprijs bedraagt € 5,– per persoon.

Horeca

Een van de organisatoren heeft vier vrijkaartjes. Het bedrag dat bijbetaald moet worden, zal in gelijke porties over de aanwezigen worden verdeeld. Tegen een vrijwillige bijdrage zijn koffie en thee verkrijgbaar in het infocentrum. Je wordt verzocht je eigen etenwaren voor gedurende de dag van huis mee te nemen.

Tijdens de wandeling terug naar Njmegen is het eventueel mogelijk om in de buurt van het Valkhof te pauzeren

Openbaar Vervoer

Op station Nijmegen komen diverse treinen en bussen aan. Raadpleeg www.9292.nl voor de precieze dienstregeling.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door MASSA een e-mail te sturen via dit formulier of op het adres: massa@pasnederland.nl. Als je nog vragen hebt, kun je de organisator bereiken via ditzelfde formulier en e-mailadres.

 

Gerelateerde berichten