A- A A+

 

De sessies zijn een initiatief van en worden mede mogelijk gemaakt door één van onze vrouwelijke autistische leden. De deskundigen zijn professionals met bijzondere belangstelling voor hulp aan mensen met autisme.

De eerste sessie Emoties en Autisme in februari was volgens de online- deelnemers een succes en ook de tweede sessie in maart over overprikkeling is inmiddels afgerond.

Er is nu een volgende gepland over "Lichaam en autisme" op 07 april 2021. Tegen een geringe onkostenvergoeding kun je hieraan deelnemen. De deskundige beantwoord gedurende 1,5 uur te voren gestelde vragen van de deelnemers.

De volgende sessies gaan over "Sociaal ongemak en vooroordelen" en Piekeren en autisme".

Meer informatie, de mogelijkheid je in te schrijven en vragen te stellen vind je hier: Cursussen, en Algemene info

Nieuws

online bijeenkomst over politiek actief met een beperking op vrijdag 28 mei van 13:00 -15:00 uur

Aankondiging onlinesessie met ministerie Binnenlandse Zaken

Lees meer...

Website CBR duidelijker voor rijbewijs bij autisme

Van het CBR kreeg ik net deze informatie binnen


Het CBR heeft, in samenwerking met klanten, zorgverleners en patiëntenverenigingen, de informatie op de website over rijden met autisme verbeterd. Ze geven ook rijbewijs tips aan voor mensen met autisme. En geven uitleg over de extra kosten. https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/autisme.htm De nieuwste aanbevelingen van de Gezondheidsraad zitten hier nog niet in verwerkt zag ik/ met name de verpichte rijtest staat er derhalve nog in.

Voor ADHD is hier meer te lezen https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/hoe-kan-ik-rijden-met-adhd.htm Dit is onveranderd sinds 12-03-2021 waar de standaard verplichte rijtest geschrapt werd.

In het Burgerlijk Wetboek vind je er meer over. https://wetten.overheid.nl/BWBR0011362/2020-10-01